Wat kost personeel via een uitzendbureau

De meest gestelde vraag van werkgevers is: wat kost personeel via een uitzendbureau? In dit artikel geven wij antwoord op uw vraag aan de hand van voorbeelden! Daarnaast geven wij eerlijk antwoord op de vraag of personeel via een uitzendbureau duurder is. 

Twee keer het bruto uurloon

Voor een uitzendkracht betaalt u over het algemeen twee keer het bruto uurloon. U bent als inhurende partij degene die mag bepalen wat de uitzendkracht bruto per uur verdient. Het inhuur tarief per uur is dan twee keer het bruto uurloon. Stel, iemand verdient € 10,00 euro bruto per uur. Dat kost het u op uitzendbasis ongeveer € 20,00 om deze persoon in te huren. De werkgeverslasten van de uitzendkrachten zijn in dat uitzendtarief verwerkt. Een uitzendkracht is namelijk niet bij u maar bij het uitzendbureau in dienst.

Voorbeeld tariefstelling Inhuren.com

Marjolein is manager bij PayUs, een Rotterdamse financiële dienstverlener. Voor de laatste weken van het jaar heeft zij drie extra medewerkers nodig voor de helpdesk. Omdat zij op korte termijn niet weet waar ze die medewerkers vandaan moet halen, besluit Marjolein informatie aan te vragen voor een helpdeskmedewerker bij Inhuren.com.

De organisatie waar Marjolein werkt hanteert zelf een cao. In deze cao zijn de bruto uurlonen en vergoedingen voor helpdeskmedewerkers opgenomen. Het bruto uurloon voor een fulltime helpdeskmedewerker is volgens de cao € 15,63 per uur. Marjolein kan tegen een omrekeningsfactor van 2.0 helpdeskmedewerkers inhuren via Inhuren.com.

Na akkoord vanuit PayUs krijgt Marjolein vrijblijvend kandidaten voorgesteld door Inhuren.com. Marjolein besluit alle voorgestelde kandidaten per direct in te huren. Het uitzendtarief vanuit inhuren.com wordt vervolgens € 15,63 * 2.0 = € 31,26 per uur exclusief 21% btw. In dit tarief zijn alle werkgeverslasten, premies, belastingen en werknemersreserveringen voor vakantiedagen opgenomen.

Marjolein huurt de medewerkers gedurende zes weken in. Echter zijn de werkzaamheden eerder afgerond dan verwacht. Gelukkig is dat geen probleem. In de uitzendovereenkomst staat namelijk vastgesteld dat de inhuur van medewerkers stopgezet mag worden zodra de afgesproken werkzaamheden zijn afgerond.

Is personeel via een uitzendbureau duurder?

Wanneer u zelf iemand een medewerker in dienst neemt dan zijn de kosten het bruto uurloon plus de werkgeverskosten (35%), vakantiegeld- en vakantiedagen (18%). Daar komen de kosten voor de loonadministratie, werving- en selectie en het risico dat u loopt bij ziekte, uitval of verlof nog bovenop.

Zelf iemand in dienst nemen kost dus ongeveer het bruto uurloon plus 75%. Een uitzendkracht kost u het bruto uurloon plus 90% tot 100%.

In het uitzendtarief zijn de volgende kosten verwerkt:
✓ Kosten voor loonadministratie.
✓ Risico op doorbetaling bij ziekte, uitval of verlof.
✓ Kosten werving- en selectie (dit doet Inhuren.com voor u).

Conclusie: Door de bijkomende kosten zoals hierboven genoemd is een uitzendkracht over het algemeen niet veel duurder dan dan u zelf iemand in dienst neemt.

 

Vacature plaatsen goedkoop alternatief

Bent u opzoek naar een goedkoper alternatief? Bij Inhuren.com kunt u gemakkelijk een vacature plaatsen voor een vast bedrag per maand en zelf controle hebben over de werving. Met ons moderne platform kan je gemakkelijk en snel profielen inzien van sollicitanten en bij interesse contact opnemen. Hier zitten verder geen kosten aan verbonden.

Wilt u meer informatie hierover?

Wat kost personeel via Inhuren.com?

Wilt u meer weten over de tarieven van Inhuren.com? Doe een informatie aanvraag. Eén van onze medewerkers neemt dan vrijblijvend contact met u op om u een tarief te geven. Meer weten over Inhuren.com? Lees hier meer over onze werkwijze en ons digitale platform.

Personeel inhuren?

Bent u op zoek naar gespecialiseerd personeel in de transport en logistiek? Inhuren.com helpt transport en logistieke organisaties door heel Nederland aan personeel. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact met ons op via 085 488 11 16.