Wat is een logistiek medewerker?

Bekijk hier alle mogelijkheden m.b.t. het inhuren van een logistiek medewerker. 

Logistiek Medewerker Nodig?

Bent u op zoek naar meer informatie over een logistiek medewerker? Lees hier meer over onder andere de werkzaamheden en salarissen van een logistiek medewerker.

Wat is een logistiek medewerker?

Een logistiek medewerker is werkzaam in de logistiek en verzamelt, verwerkt, verpakt, laadt, lost en sorteert producten, goederen, pakketten of pallets. Een ander woord voor een logistiek medewerker is ook wel een magazijnmedewerker, heftruckchauffeur, reachtruckchauffeur of warehouse medewerker. Deze beroepen zijn vaak hetzelfde maar dan net iets anders. Een heftruckchauffeur is bijvoorbeeld een logistiek medewerker, maar een logistiek medewerker hoeft niet per definitie een heftruckchauffeur te zijn.

De taken en verantwoordelijkheden: 

  • Laden en lossen
  • Verpakken van producten
  • Verzendklaar maken van orders
  • Inventariseren van magazijnvoorraad
  • Uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden
  • Signaleren en herstellen van fouten en afwijkingen
  • Uitvoeren van diverse administratieve handelingen

Bij welke bedrijven werken deze medewerkers?

Een logistiek medewerker is (zoals de naam al zegt) werkzaam in de logistiek. Daarbij kan je denken aan een warehouse, distributiecentrum of magazijn. Iemand kan daarentegen ook werkzaam zijn bij een bedrijf dat niet in de logistiek actief is, maar wel een logistieke afdeling heeft. Denk bijvoorbeeld aan een transportbedrijf die ook opslag doen of in het magazijn van een kledingwinkel.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

Het precieze salaris is onder andere afhankelijk van de ervaring en het opleidingsniveau. Een beginnend medewerker verdient tussen de €1.350 en €1.800 bruto per maand. Dit kan oplopen naar ongeveer €2.200 wanneer de medewerker meer ervaring op doet.

Hoe kunt u een medewerker vinden?

Er zijn een aantal manieren om medewerkers te vinden. Ten eerste kunt u altijd personeel zelf vinden via uw eigen netwerk of via bestaande medewerkers. Daarnaast heeft u de optie om personeel in te huren via een uitzendbureau. Een andere optie is het plaatsen van een vacature bij een externe vacaturebank.

Op zoek naar personeel? Bekijk dan eens de mogelijkheid om een vacature te plaatsen op onze vacaturebank.

Bekijk ook:

 

Freemium Vacature

Plaats een gratis vacature in ons netwerk! 

Zoek je een collega?

Bekijk de tarieven en mogelijkheden van WorkingHands.nl.

Duurzame Vacatures

Bekijk het groeiend aantal banen en freelance opdrachten in de duurzaamheid op Sustainablejobs.nl.