[email protected]

085 239 2040

Wat is een koeltechnisch monteur?

Bent u op zoek naar meer informatie over een koeltechnische monteur? Lees hier meer over onder andere de werkzaamheden en salarissen van een koeltechnische monteur.

Wat is een ‘koeltechnische monteur’?

Een koeltechnische monteur onderhoudt en repareert machines en apparaten, zoals ventilatie, verwarming, airconditioning en koeling apparaten. De medewerker is meestal werkzaam op locatie, hierdoor reist de monteur veel. Deze medewerker heeft vaak een uitvoerende rol binnen de organisatie en is klantgericht. Een logistiek medewerker inhuren? Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

De taken en verantwoordelijkheden 

 • Aanleggen van klimaatinstallaties, airconditioners, industriële vriezers, etc.
 • Informeert zich over het functioneren van de koelinstallatie
 • Analyseert en interpreteert de (storings)geschiedenis
 • Controleert de koudetechnische staat en conditie van de koelinstallatie
 • Verricht preventief en correctief onderhoud, zoals lekdichtheidsinspecties en het vervangen van onderdelen
 • Analyseert en verhelpt storingen aan koelinstallaties
 • Controleert en test of de storingen adequaat zijn verholpen
 • Stelt koelinstallaties in bedrijf (zoals vullen met koudemiddelen, afstellen van beveiligingen en regelapparatuur etc.)
 • Demonteert (onderdelen van) koelinstallaties
 • Registreert de werkzaamheden, bijv. vult het logboek en relevante formulieren in
 • Zorgt ervoor dat het apparatuur voldoet aan de milieunormen

Welke bedrijven huren een koeltechnische monteur in?

Een koeltechnische monteur is werkzaam in de utiliteit zoals kantoorgebouwen, sportcentra, ziekenhuizen, overheidsinstellingen etc. Omdat de koelinstallaties bij de klant op locatie staan, werkt de servicemonteur koeltechniek meestal op locatie. Hierdoor is er veel contact met de klant en reist de Servicemonteur Koeltechniek veel.

Wat is het salaris?

Het precieze salaris van een koeltechnische monteur is onder andere afhankelijk van de ervaring en het opleidingsniveau. MBO werk- en denkniveau, met kennis van koelinstallaties en een VCA certificaat wordt gevraagd, een F-gassen niveau 1 certificaat is vereist. Een beginnende koeltechnische monteur verdient tussen de €1.800 en €2.200 bruto per maand. Dit kan oplopen naar ongeveer €3.500 wanneer de medewerker meer ervaring op doet.

Hoe kunt u een koeltechnische monteur vinden?

Wij helpen u graag aan een gemotiveerde koeltechnische monteur. Doe een vrijblijvende aanvraag of neem direct telefonisch contact op met één van de medewerkers van Inhuren.com. Samen met een specialist worden uw personeelsbehoeften en verwachtingen besproken. Vervolgens wordt er na uw goedkeuring direct op zoek gegaan naar geschikte kandidaten. De profielen van deze kandidaten krijgt u al binnen enkele werkdagen toegestuurd. U kunt zelf kiezen met welke kandidaten u een gesprek inplant en wie u uiteindelijk inhuurt. Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

Offerte aanvragen