[email protected]

085 239 2040

Wat is een douanedeclarant?

Wat is een ‘douanedeclarant’?

Een douanedeclarant wordt ook wel import- en exportmedewerker genoemd en is verantwoordelijk voor het afhandelen van douaneformaliteiten. Het is belangrijk dat de medewerker goed op de hoogte is van de douanewetgeving zodat deze correct nageleefd kan worden. Het betreft meestal een administratieve functie. Wilt u een douanedeclarant inhuren? Neem direct contact met ons op: 085 488 11 00.

De taken en verantwoordelijkheden

  • Opstellen van dossiers
  • Controleren van facturen
  • Verwerken van douane aangiftes
  • Opstellen van import- en exportdossiers
  • Correct toepassen van douanewetgeving
  • Opstellen van bezwaar- en verzoekschriften
  • Signaleren en rapporteren van onregelmatigheden en fouten

Welke bedrijven huren een douanedeclarant in?

Een douanedeclarant wordt vaak ingehuurd door de wat grotere transportbedrijven of dienstverleners die actief zijn in de logistiek. Dit kunnen bijvoorbeeld productiebedrijven zijn. Het kan ook zijn dat een douanedeclarant werkzaam is bij een expediteur.

Wat is het salaris?

Het salaris van een douanedeclarant is sterk afhankelijk van de ervaring een leeftijd. De meeste douanedeclaranten beginnen met een startsalaris van €2000. Dit kan vervolgens oplopen tot ongeveer €4500 naarmate de medewerker meer ervaring op doet.

Hoe kunt u een douanedeclarant vinden?

Via Inhuren.com vindt u snel en eenvoudig een ervaren douanedeclarant. U kunt contact opnemen met één van onze medewerkers of direct een vrijblijvende aanvraag indienen. Vervolgens kunt u in een persoonlijk gesprek aangeven wat uw personeelsbehoefte is en waar u precies naar op zoek bent. Aan de hand van deze informatie kan er gericht gezocht worden naar potentiële kandidaten. Wij bieden deze kandidaten aan u voor aan de hand van kandidatenprofielen. U bepaalt vervolgens zelf met wie u een gesprek wilt inplannen en wie u uiteindelijk inhuurt. Neem direct contact met ons op: 085 488 11 00.

Offerte aanvragen