[email protected]

085 239 2040

Wat is een constructiebankwerker – lasser?

Bent u op zoek naar meer informatie over constructiebankwerkers / lassers? Lees hier meer over onder andere de werkzaamheden en salarissen van een constructiebankwerker / lasser.

Wat is een ‘constructiebankwerker / lasser?

Een constructiebankwerker / lasser is een technicus werkzaam in metaalindustrie en wordt ook wel constructiewerker genoemd. De medewerker zorgt voor het vervaardigen, monteren en lassen van diverse metaalconstructies in de fabriek of op locatie bij de klant. Deze medewerker heeft vaak een precieze manier van werken en een uitvoerende rol. Een constructiebankwerker / lasser inhuren? Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

De taken en verantwoordelijkheden

  • Het lassen en vormen van metalen constructies, zoals silo’s, machineonderdelen of andere constructies
  • Onderdelen van metaal verbinden door middel van druk en/of warmte, vaak met behulp van een lasbril en een lasmal
  • Uitvoeren van bewerkingstechnieken zoals aftekenen, verspanen, zagen, versnijden, zetten, tappen, boren, ponsen, snijbranden, vijlen, knippen en slijpen
  • Nabewerken van metaalconstructies op mechanische wijze (slijpen, borstelen of schuren) of chemische wijze (beitsen, passiveren, ontvetten)
  • Maken van verbindingen door middel van MIG-, MAG-, TIG-, elektrodelassen, autogeenlassen of een andere las-toepassing, op basis van tekeningen en/of werkinstructie

Welke bedrijven huren constructiebankwerkers / lassers in?

Een constructiebankwerker / lasser is werkzaam in de metaalindustrie, meestal bij elektrotechniek, carrosseriebouw, scheepsbouw, constructie-, machinebouw-, las- of plaatwerkbedrijven. Vaak werkt de medewerker in een fabriek of werkplaats van het bedrijf zelf, ook worden ze ingezet op locatie bij de klant.

Wat is het salaris?

Het precieze salaris is onder andere afhankelijk van de ervaring en het opleidingsniveau. Een MBO 2 of 3 opleiding richting constructiebankwerker of vergelijkbaar en een VCA certificaat is vereist. Een beginnend werknemer verdient tussen de €1.900 en €2.200 bruto per maand. Dit kan oplopen naar ongeveer € 2.600 wanneer de medewerker meer ervaring op doet en tot € 3.100 voor een zeer ervaren constructiebankwerker/lasser.

Hoe kunt u een constructiebankwerker / lasser vinden?

Wij helpen u graag aan een gemotiveerde constructiebankwerker / lasser. Doe een vrijblijvende aanvraag of neem direct telefonisch contact op met één van de medewerkers van Inhuren.com. Samen met een specialist worden uw personeelsbehoeften en verwachtingen besproken. Vervolgens wordt er na uw goedkeuring direct op zoek gegaan naar geschikte kandidaten. De profielen van deze kandidaten krijgt u al binnen enkele werkdagen toegestuurd. U kunt zelf kiezen met welke kandidaten u een gesprek inplant en wie u uiteindelijk inhuurt. Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

Offerte aanvragen