Wat is een bagagemedewerker?

Op zoek naar informatie over een bagagemedewerker? Bekijk hieronder de taken en salarissen van een bagagemedewerker en de mogelijkheden van Inhuren.com.

Wat is een ”bagagemedewerker”?

Een bagagemedewerker is over het algemeen een luchthaven medewerker. De medewerker is verantwoordelijk voor het logistieke proces van de bagage van passagiers. Wilt u een bagagemedewerker inhuren? Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

De taken en verantwoordelijkheden

  • Coderen van bagage
  • Plaatsen van bagage
  • In- en uitladen van bagage
  • Uitvoeren van bagagewerkzaamheden
  • Op een juiste manier verwerken van bagage
  • Vervoeren van bijzondere bagage (kennels, rolstoelen)
  • Vervoeren van bagage door middel van een platformwagen

Welke bedrijven huren een bagagemedewerker in?

Bagagemedewerkers worden voornamelijk ingehuurd door luchthavens. Passagiers die reizen met het vliegtuig nemen vaak bagage mee die in het vliegtuig geladen moet worden. De rol van bagagemedewerkers is van groot belang op luchthavens, aangezien de juiste bagage op tijd in het juiste vliegtuig terecht moet komen.

Wat is het salaris?

Als bagagemedewerker val je onder de CAO Grondpersoneel of de CAO Transport & Logistiek. Een fulltime baan als bagagemedewerker bedraagt een salaris tussen de €1.700 en €2.000 bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van de leeftijd, ervaring en specifieke verantwoordelijkheden. Het salaris kan hoger uitvallen, aangezien het voorkomt dat er diverse toeslagen worden gegeven, omdat je vaak in ploegendiensten werkzaam bent. Overigens hebben niet alle medewerkers een fulltime baan.

Hoe kunt u een bagagemedewerker vinden?

Voor het inhuren van een bagagemedewerker doet u een aanvraag bij onze specialist. Onze specialist neemt zo spoedig mogelijk de personeelsbehoefte met u door. Na uw goedkeuring gaat de specialist direct aan de slag om een bijpassende kandidaat te vinden. U wordt binnen enkele werkdagen aan geschikte profielen voorgesteld. Hier vanuit besluit u of u een kennismaking wilt inplannen en wie u inhuurt. Het exacte tarief is afhankelijk van het aantal medewerkers dat u nodig heeft, de duur van de inhuur en de ervaring van de kandidaten. Neem direct contact met ons op via 085 488 11 00.

Offerte aanvragen