Vrachtwagenchauffeur worden

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden?

1. Meld je aan

Meld je aan op inhuren.com. Zodat we in contact kunnen komen en het traject kunnen bespreken.

2. Opleiding

Inhuren.com ondersteunt je bij alle opleidingen die nodig zijn om aan de slag te kunnen als nationaal of internationaal chauffeur

3. Baangarantie

Inhuren.com werkt nauw samen met de grootste logistieke- en transportbedrijven door heel Nederland.

Wat kost een opleiding tot vrachtwagenchauffeur? 

De kosten van een opleiding tot vrachtwagenchauffeur hangen af van verschillende factoren. Onder andere hangt het totaal bedrag af van hoeveel lesuren jij nodig hebt om je rijbewijs C te halen. Meestal kost een praktijkpakket voor een rijbewijs C rond de €1649,-. Voor een opleidingspakket rijbewijs C + CE komen de kosten ongeveer tussen de €4000,- en €5000,- euro. Om een complete indicatie te geven over wat de kosten zijn voor het behalen van je vrachtwagenrijbewijs kun je het beste contact opnemen met Inhuren.com of direct een offerte aanvragen. Na ontvangst van uw offerte zal onze specialist zo snel mogelijk contact opnemen om antwoord te geven op al je vragen. 

Financiering van je opleiding

Heb jij recht op subsidies of heb je hulp nodig bij het bekostigen van je opleiding? In sommige gevallen in het mogelijk om via een uitkerende instantie zoals het UWV of de gemeente opleidingskosten vergoed te krijgen. Inhuren.com helpt graag bij het onderzoeken van alle subsidiemogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk dat Inhuren.comeen deel van je studie betaalt, dit bedrag kun je daarna renteloos terugbetalen wanneer je een baan hebt gevonden. Tot slot hebben wij nog een zeer aantrekkelijk financieel voordeel: als particulier betaal je namelijk ook geen btw voor je opleiding. Je krijgt dus standaard een korting van maar liefst 21%.

Verschil tussen rijbewijs C en CE 

Er zijn verschillende soorten vrachtwagens. Net als dat je voor een autorijbewijs B en BE kan halen, kan dat ook voor rijbewijs C. Dit komt omdat er twee verschillende soorten vrachtwagens zijn; een vrachtwagen zonder aanhanger en een vrachtwagen met aanhanger. Dit betekent dat je bij een vrachtwagen met aanhanger op een andere manier moet sturen en rijden. Daarnaast noem je een vrachtwagen rijdend onder het rijbewijs CE: een trekkend voertuig C. Daarom is het ook verplicht om eerst je rijbewijs C te hebben behaald, om vervolgens je rijbewijs CE te kunnen behalen.

Logistiek uitzendbureau

Inhuren.com is een logistiek uitzendbureau en werkt samen met transport- en logistieke bedrijven door heel Nederland. Deze bedrijven geven dagelijks grote en kleine opdrachten door op het platform waarvoor de uitzendkrachten zich aanmelden.

Grote opdrachtgevers

Door de jarenlange ervaring van onze specialisten in het vakgebied, kunnen nieuwe en huidige vrachtwagenchauffeurs volledig en professioneel worden ondersteunt. Wij kunnen je helpen aan een baan bij een grote opdrachtgever.

Door heel Nederland

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag en daarnaast beschikken wij over een kantoor in het centrum van Amsterdam. Dit betekent niet dat we alleen deze regio’s bedienen, wij bedienen opdrachtgevers en chauffeurs door heel Nederland.

Offerte aanvragen