[email protected]

085 239 2040

Geen reactie na je sollicitatie?

Er zijn een aantal redenen waarom je geen reactie krijgt na je sollicitatie. Dit heeft niet altijd met jouw cv of motivatie te maken. Er zijn ook voldoende redenen die daar niet aan gerelateerd zijn. Die worden verder door Inhuren.com in de blog behandeld voor jou. 

Cv en motivatie gerelateerde redenen:

Er zit geen motivatie bij het cv

Heb je geen motivatie meegestuurd bij de sollicitatie op een vacature? Dan is de kans groot dat je geen reactie krijgt. Als jij de baan zo graag wilt, dan moet je ervoor zorgen dat je die motivatie met het uitzendbureau deelt. In je motivatie benoem je namelijk waarom jij op deze vacature solliciteert en waarom jij een geschikte kandidaat bent en dat is nuttig.

Slecht opgemaakt cv

Houd bij het solliciteren altijd in je achterhoofd dat je vast niet de enige bent. En als je niet de enige bent, moet je zorgen dat je opvalt. Zorg dus voor een net en – afhankelijk van de vacature – een creatief cv. Je cv en motivatiebrief opslaan en versturen in pdf-formaat is sowieso een aanrader.

Er staan te veel spelfouten in jouw cv of motivatie

Een cv of motivatie vol fouten komt niet professioneel en serieus over. Heb je dyslexie of beheers je de taalvaardigheid niet goed? Vraag dan aan een vriend of familielid – die wel goed is in taalvaardigheid – of zij jouw cv en motivatie willen doorlezen op spel- en taalfouten.

Je voldoet niet aan de vereisten

Het gebeurt met regelmaat dat mensen op een functie solliciteren waarin ze geen ervaring hebben. Nu is dat niet altijd een probleem, maar wel als het om een specifieke functie gaat waarbij diploma’s en ervaring vereist zijn. Daarnaast is het ook niet handig om te solliciteren op een fulltime functie als je zelf maar twee dagen beschikbaar bent.

 

Niet cv gerelateerde redenen:

Naast cv gerelateerde redenen zijn er ook een aantal redenen waar jij zelf geen of weinig invloed op hebt of niets aan kunt doen, namelijk:

  • De vacature is al ingevuld/verlopen;
  • Te veel sollicitaties op één vacature waardoor de intercedent niet in staat is iedereen op te volgen;
  • Er zit een fout in bijvoorbeeld je 06-nummer of een verkeerd e-mailadres;
  • Je bent over het hoofd gezien.

Een aantal tips:

  • Voeg altijd een motivatie toe aan je cv. Ook al gaat het om een uur vegen voor de gemeente;
  • Geef in je motivatie altijd aan waarom je toch reageert, ook wanneer je geen ervaring hebt;
  • Geen reactie gehad? Bel het uitzendbureau na om te horen of je sollicitatie goed is aangekomen of waarom je nog niets gehoord hebt. Het kan zomaar zijn dat het uitzendbureau een andere relevante vacature voor je heeft;
  • Wees altijd netjes, welbespraakt en sta iedereen netjes te woord als je wordt gebeld.

Vergroot jouw zelfvertrouwen en jouw kans op een baan

Wil je weten wat de meest gemaakte fouten zijn tijdens sollicitaties, zodat jij die kan voorkomen? Of wil je weten wat je allemaal juíst moet doen tijdens een sollicitatie om een zo goed mogelijke indruk achter te laten? Klik hier voor ons gratis E-book.

Stel een (office) job alert in!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Freemium Vacature

Plaats een gratis vacature in ons netwerk! 

Zoek je een collega?

Bekijk de tarieven en mogelijkheden van WorkingHands.nl.

Duurzame Vacatures

Bekijk het groeiend aantal banen en freelance opdrachten in de duurzaamheid op Sustainablejobs.nl.