Effectief uw flexibele schil inrichten

Het zijn onzekere tijden voor bedrijven en ondernemers. Gelukkig zit u in de omstandigheid, dat u nu heel veel werk heeft. Daarom heeft u eigenlijk extra personeel nodig. Het kan een reële optie zijn om iemand vast in dienst te nemen, maar dit vormt tegelijkertijd een risico. Wat als de huidige coronamaatregelen verder aangescherpt of juist versoepeld worden? Of de situatie in uw branche plotseling verandert? Dan zit u met onnodig veel personeelskosten. Een flexibele schil kan dan aantrekkelijk zijn. Maar hoe richt u die effectief in?

Wat is een flexibele schil?

Een flexibele schil bestaat uit alle medewerkers in uw organisatie die geen vast dienstverband bij u hebben. Binnen deze schil zijn er verschillende type medewerkers mogelijk:

 • Oproepkrachten;
 • Personeel met een tijdelijke overeenkomst;
 • Personeel dat via een externe organisatie bij u aan het werk is, bijvoorbeeld een detacheringsbureau;
 • Uitzendkrachten;
 • Payroll personeel;
 • ZZP’ers.

Wanneer kiezen voor een flexibele schil?

Met flexibele werknemers bent u zelf ook flexibel. Dit is handig als u bijvoorbeeld:

 • Veelal seizoenswerk heeft;
 • Het productieproces flexibel wilt inrichten;
 • Door de coronacrisis tijdelijk veel werk heeft;
 • Een vaste kracht heeft die langdurig ziek is of met zwangerschapsverlof gaat;
 • Voor een bepaald project specifieke kennis nodig heeft.

Veel (grotere) organisaties hebben als beleid om een percentage van het totale personeelsbestand als flexibele schil in te richten. Op deze manier kunnen ze snel inspelen op veranderingen in de markt.

Breng de stand van zaken in kaart

Het is belangrijk om goed na te denken waarom u flexibel personeel nodig heeft en in welke bedrijfsonderde(e)l(en). Ook is het belangrijk om zo goed mogelijk een toekomstplanning op te stellen. Bedenk aan welke eisen de werknemer moet voldoen en welke competenties deze moet hebben. Wanneer u duidelijk in kaart heeft gebracht wat u precies op welke plek nodig heeft, kunt u gaan kijken welk type flexibele werknemer daar het beste bij past.

Heeft u moeite met het bepalen van de eisen en competenties en het type werknemer dat u nodig heeft? Bij inhuren.com helpen wij u graag met dit proces.

Kies de juiste partner

Wanneer u heeft besloten welk type medewerker u in uw flexibele schil wilt opnemen, is het van belang om te bepalen hoe u dit personeelslid aan gaat trekken. Uiteraard kunt u zelf de werving & selectie doen, maar vaak is het effectiever om hier een partner voor aan te trekken. Dan is het wel van belang om de juiste partner met de juiste expertise te vinden, waarmee u bovendien een klik heeft.

Inhuren.com helpt u bij het effectief inrichten van uw flexibele schil

Bij Inhuren.com hebben we jarenlang ervaring met het begeleiden van ondernemers en bedrijven met specifieke vragen op arbeidsgebied. Graag ondersteunen wij u in dit proces.

Tijdens een uitgebreide intake (online of fysiek op kantoor) vragen wij u uitgebreid naar de behoeften, wensen, takenpakket, gewenste werk- en denkniveau en uw bedrijfscultuur. Ook willen we van u weten wat het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn van de benodigde werknemer. Op basis van deze informatie laten wij u weten welk type werknemer en het type contract wij specifiek voor u aanbevelen. Daarnaast helpen wij u om de arbeidsvoorwaarden conform de wet op te stellen. Wij maken een offerte op maat, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Voordelen van het werken met Inhuren.com

 • Wij geven u advies op maat over het effectief inrichten van uw flexibele schil;
 • U heeft zelf geen omkijken naar het werven en selecteren van de juiste kandidaat;
 • com kan putten uit een uitgebreid netwerk voor het inhuren van de juiste flexibele kracht;
 • Wij hebben een team met ervaren recruiters voor u beschikbaar;
 • U kunt kiezen voor diverse contractvormen: flexibel op uitzendbasis of detachering. Indien u meer vastigheid wilt, dan verzorgen wij voor u de werving & selectie;
 • Geen werkgeversrisico’s bij een contractvorm op uitzendbasis of detachering;
 • Indien u zelf al een kandidaat heeft, dan kunnen wij meedenken over interessante payroll-constructies;
 • Aantrekkelijke prijzen, alles op maat.

Bij Inhuren.com zijn we altijd op zoek naar de juiste klik en match. Uit ervaring weten we namelijk dat dat werkt! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een offerte op maat. Vul hiervoor het contactformulier in, mail ons op [email protected] of bel het kantoor op 085-4881100. Wij gaan graag voor u aan de slag!

Stel een (office) job alert in!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Freemium Vacature

Plaats een gratis vacature in ons netwerk! 

Zoek je een collega?

Bekijk de tarieven en mogelijkheden van WorkingHands.nl.

Duurzame Vacatures

Bekijk het groeiend aantal banen en freelance opdrachten in de duurzaamheid op Sustainablejobs.nl.