[email protected]

085 239 2040

9 handige tips voor het sjouwen van meubels

Het sjouwen van meubels is nooit een fluitje van een cent: er kunnen miljoenen dingen misgaan, en kostbare meubels verpesten is waarschijnlijk één van de ergste dingen die kunnen gebeuren. Wanneer je meubelen verhuist, zijn er enkele aandachtspunten waar rekening mee gehouden dient te worden. Het sjouwen van meubels is namelijk erg verschillend in vergelijking met het sjouwen van andere spullen, meubels zijn over het algemeen zwaar en kunnen afwijkende maten hebben. Hier zijn 9 essentiële tips voor het sjouwen van meubels.

1. Gezamenlijk

De allereerste regel om meubels te verplaatsen: denk nooit dat het een eenpersoonsshow is. Je moet weten dat je niet alleen de meubels en woning wilt beschermen, maar ook jezelf wilt beschermen. In een huis is er altijd wat meubilair dat zo groot is dat het niet door twee of zelfs drie personen kan worden gesjouwd. Noteer het aantal meubels dat moet worden verplaatst, de afstand waarover het gedragen moet worden en verdeel de rollen met de andere sjouwers.

2. Plannen

Zoek precies uit wat u gaat verplaatsen en waar. Zoek naar potentiële gevaren zoals een trap of een hoge drempel. Het huis kan namelijk een aantal scherpe bochten hebben of een gebouw kan smalle gangen of roltrappen hebben. Om dit van te voren in kaart te brengen, voorkom je problemen. Hierbij is het ook belangrijk om na te denken over waar het naartoe gaat, zodat je de items in de juiste volgorde inpakt.

3. Bescherm de deuropeningen

Als je grote meubelstukken verplaatst, kan het voorkomen dat je tegen deuropeningen stoot. Door de lijst op de deuropening te verwijderen, kan je extra manoeuvreerruimte creëren en mogelijke schade aan de deuropening voorkomen.

4. Gebruik de ”L”-methode om stoelen door deuren te krijgen

Grote stoelen kunnen vaak door kleine deuropeningen worden ‘gehaakt’ door het object op zijn kant te draaien en het lange uiteinde van de L-vorm door de deuropening te schuiven en vervolgens te draaien om het andere uiteinde erdoor te brengen.

5. Een bank verplaatsen

Als je ooit een bank door een gang en door een deur moet manoeuvreren, is het misschien bijna onmogelijk om hem horizontaal te dragen en de kamer in te krijgen. Voordat je de gang betreedt, plaats je de bank op zijn uiteinde en schuif je deze naar de deuropening. Je kunt het bijna altijd door de deur haken. Als de bank groter is dan de deuropening, haal dan de bovenkant weg van de deur, hierdoor krijg je enkele centimeters ruimte.

6. Bescherm meubels met dekens en plastic

Bewegende dekens zijn van onschatbare waarde voor het beschermen van de items die u verplaatst, evenals het huis. Om schade aan de afwerking en breekbare randen van dressoirs, tafels en ander meubilair te voorkomen, wikkel je de items volledig met bewegende dekens en zet je de deken vast met rekfolie.

7. Meubilair uit elkaar halen

Voordat u overweegt het meubilair te verplaatsen, moet u het meubilair uit elkaar halen. Sommige meubels zijn zo groot dat het niet uitmaakt; hoe je ook draait, het past niet in de deuropening. Het beste is dan om het meubilair te demonteren en op de juiste manier in de juiste dozen te verpakken. Verwijder alle knoppen, laden, planken, rekken en poten. Dit verkleint het meubilair dat je moet dragen en helpt om het meubilair gemakkelijk naar de vrachtwagen te sjouwen.

8. Draag meubels op de juiste manier

Til je benen op en niet je rug! Dit voorkomt letsel. Het is ook belangrijk om door je knieën te buigen en niet door je middel. Beide technieken helpen ongewenste fysieke stressoren te voorkomen die u of uw collega-verhuizers kunnen verwonden.

9. Niet dragen of slepen, schuiven is je beste vriend

Een zwaar voorwerp over de vloer duwen is gemakkelijker dan sjouwen. Gebruik hierbij schuifregelaars. Het is gemakkelijk om eigen schuifregelaars te maken van plastic containerdeksels, frisbees, spreien, bewegende dekens, handdoeken en tapijtresten. Gebruik harde kunststof schuifregelaars voor vloerbedekking en zachte, gevoerde schuifregelaars voor harde vloeren.

 

Werken als sjouwer?

Ben jij een sjouwer en zoek je naar nieuwe, uitdagende klussen? Of heb je nog geen ervaring, maar wil je als sjouwer aan de slag? Bekijk hier onze verhuisklussen: Opdrachten Inhuren.com. De sjouwers van Inhuren.com worden dagelijks ingezet op projecten van opdrachtgevers door heel Nederland. Zo werken wij bijvoorbeeld met gerenommeerde verhuisbedrijven die elke dag sjouwers bij ons inhuren.

  •  

Stel een (office) job alert in!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Freemium Vacature

Plaats een gratis vacature in ons netwerk! 

Zoek je een collega?

Bekijk de tarieven en mogelijkheden van WorkingHands.nl.

Duurzame Vacatures

Bekijk het groeiend aantal banen en freelance opdrachten in de duurzaamheid op Sustainablejobs.nl.